11.11.2016. 8:25
0
Brazil s lakoćom slomio Argentinu, Neymar zabio 50. gol za reprezentaciju
Brazil je u dvoboju 11. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji svladao (3:0) Argentinu, tako zadržao prvo mjesto u grupi.

Domaćini potpuno su razbili nedorečene goste koji nisu uspjevali parirati razigranim Brazilcima. Briljirao je Neymar (gol i asistencija), a ofenzivcu Barcelone veliku je pomoć u "razbijanju gaučosa" pružio i Gabriel Jesus (dvije asistencije). Ovaj je dvoboj odigran u Belo Horizonteu, na stadionu Mineirao na kojem je Brazil u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine "demoliran" (7:1) od Njemačke.

Brazil je do vodstva stigao u 24. minuti. Neymar je lukavo odigrao za Coutinha koji se prvo varkom tijela riješio Otamendija, a onda s ruba kaznenog prostora neobranjivo pogodio za vodstvo domaćina.

Brazilci su dominirali prvim dijelom, a u samom finišu dvoboja stigli do novog pogotka. Gabriel Jesus je sada povukao kontranapad, na lijevoj strani pronašao Neymara koji je izašao sam na Romera i mirno pogodio za 2:0...

Zanimljivo, bio je to 50. pogodak najboljeg brazilskog nogometaša u reprezentativnom dresu, a Neymaru je za takav uspjeh trebalo tek 74 nastupa. Više golova za Brazil zabili su samo Pele (77), Ronaldo (62) i Romario (55). Neymar je svoj jubilej proslavio još jednom sjajnom predstavom u nacionalnom dresu, tako zadržao Brazil na prvom mjestu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

I nastavkom su dominirali domaći nogometaši; Brazil je na 3:0 mogao povisiti u 55. minuti. Paulinho je već zaobišao i Romera, no njegov je pokušaj prije gol-linije zaustavio Zabaleta.

Opasno je u istoj minuti bilo i na drugoj strani, ali je udarac Di Marije zatresao tek vanjski dio mreže. Ipak, Paulinho se u listu strijelaca upisao već u 59. minuti. Marcelo je prejako ubacio s lijeve strane, Gabriel Jesus u klizećem startu povratno vratio loptu prema Paulinhu koji iz blizine zakucava loptu u mrežu za 3:0.

Rezultati: Kolumbija - Čile 0;0, Urugvaj - Ekvador 2:1 (Coates 12., Rolan 45.; Caicedo 44.), Paragvaj - Peru 1:4 (Riveros 10.; Ramos 49., Flores 71., Cueva 79., Benitez 85. - autogol), Venezuela - Bolivija 5:0 (Kouffati 3., Martinez 10., 67., 70., Otero 74.).
Redoslijed: 1. Brazil 24, 2. Urugvaj 23, 3. Kolumbija 18, 4. Ekvador 17, 5. Čile 17, 6. Argentina 16, 7. Paragvaj 15, 8. Peru 14, 9. Venezuela 5, 10. Bolivija 4. Na SP idu četiri reprezentacije, a peta u play off.

(Dnevni avaz/Aldijana Kujović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.