11.11.2016. 11:09
0
Prof. dr. Reuf Karabeg: Kolašinac će danas trenirati u Atini
Profesor doktor Reuf Karabeg, šef ljekarskog tima naše A nogometne reprezentacije, u razgovoru za Avaz.ba otkrio je ekskluzivnu informaciju da će se Sead Kolašinac priključiti danas u Atini ostalim „Zmajevima“.

Proteklih dana bilo je mnogo dilema vezanih za nastup igrača Schalkea 04 protiv Grčke, ali je dilemu otklonio upravo prof. dr. Karabeg.

- Svi su spremni psihofizički, što je jako važno. Da je bilo određenih situacija koja smo morali riješavati, svakako je bilo. U ovoj fazi nacionalnih prvenstava logično je da fudbaleri imaju sindrome prenapezanja, koje smo vrlo efikasno riješili u vrlo kratkom periodu. U saradnji sa selektorom Mehmedom Baždarevićem određene fudbalere smo odmorali, određeni su bili pod fizikalnom terapijom, a jako je važno kazati da će se i Sead Kolašinac priključiti danas priprema reprezentacije BiH u Atini. On je imao jučer trening sa svojom ekipom, sa Schalkeom. Takav je bio plan i dogovor, koji je ispoštovan, a danas bi trebao da se priključi s našim timom.

Upravo sam htio pitati za Kolašinca, a dobili smo ekskluzivnu informaciju? Super vijest...

- Ja sam se s njegovim doktorom Patrickom i Seadom, ali i našim medicinskim timom sigurno čuo 15 puta. U ovakvoj utakmici vrlo je teško ostati bez takvog igrača koji je bio bolestan. No, u koordinaciji s medicinskim timom Schalkea, u svakodnevnoj komunikaciji, mi smo prevazišli određene probleme i on je zadnji trening izdržao bez problema.





Svi su igrači spremni za 90 minuta pakla u Atini? 

- U ovakvoj utakmici ja mislim da niko od igrača ne razmišlja da bi mogao propustiti ovakav meč. Svi su igrači spremni, što je najvažnije prihofizički. Atmosfera je sjajna u ekipi i mi stvarnoi očekujemo povoljan rezultat. Niko ne pomišlja drugačije da ćemo se vratiti s povoljnim rezultatom.

 Vi i Vaš medicijnski tim ste na raspolaganju svim igračima i u Atini?

 - To je uobičajeno, morate brinuti o mnogim stvarima, o ishrani fudbalera, o njihovom oporavku. U koordinaciji sa selektorom moramo tražiti najbolja rješenja i tako da smo mi prezadovoljni današnjim statusom fudbalera. Na neki način jedva čekamo da ta utakmica krene. 

Šta će reprezentativci imati za večeru? 

- Standardna sportska ishrana. Na žalost ne može ništa biti ono što bismo mi možda i poželjeli. Fudbaleri imaju specijnalnu ishranu koju svi dobro podnosimo svi zajedno.



(Dnevni avaz/Aldijana Kujović)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.