12.11.2016. 20:14
1
Kvalifikacije za SP 2018: Hrvatska na Maksimiru s 2:0 savladala Island
Nogometna reprezentacija Hrvatske večeras je na Maksimiru u Zagrebu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji savladala selekciju Islanda s ukupnih 2:0.

Iako su obje reprezentacije imale podjedak broj prilika za postizanje gola, Hrvatska je u prvom poluvremenu došla u vodstvo golom Marcela Brozovića u 15. minuti.

Island je u nastavku igre pokušavao izjednačiti, ali nije uspio doći do gola.

Na odmor se tako otišlo kod prednosti od 1:0 za reprezentaciju Hrvatske koja je večeras u Zagrebu igrala pred praznim tribinama zbog sankcija UEFA-e i FIFA-e.

Obje reprezentacije su i u drugom poluvremenu imale solidne prilike za golove, ali je ipak Hrvatska u prvoj minuti sudijske nadoknade bila uspješnija, ponovo golom Brozovića, koji je tako svome timu večeras donio pobjedu od 2:0 u vrlo važnoj utakmici u ovim kvalifikacijama.

Važno je napomenuti da je Ivan Perišić u četvrtoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena zradio crveni karton.

Nakon 4. kola, Hrvatska je prva u grupi "I" s 10 bodova, dok je Island na drugoj poziciji sa 7 bodova, Ukrajina je treća s 5 bodova i utakmicom manje. Turska je na 4. mjestu s 5 bodova, a pretposljednja je Finska s jednim bodom i utakmicom manje, dok je posljednje Kosovo s također jednim bodom.


(Anadolu Agency)

 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.