13.11.2016. 14:54
0
Navijači BiH dobro se zabavljaju u Atini: "Hoćemo pobjedu"
Navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine okupili su se u centru Atine, na Trgu Syntagma i okolnim ulicama te se u dobrom raspoloženju zabavljaju uoči večerašnje utakmice sa Grčkom.

Sa zastavama i šalovima BiH napravili su fini štimung i zasad nije bilo ni najmanjih problema. Naprotiv, bh. navijači naišli su na dobrodošlicu Grka. Dio navijača BiH posmatrao je i današnji maraton u Atini, gdje su pozdravljeni od ostalih gledalaca. Svi su optimisti i nadaju se pobjedi te se u nekoliko navrata ulicama Atine danas skandiralo: "Hoćemo pobjedu!"

Oni malo pesimističniji koji su doputovali u Atinu da bi bodrili BiH vjeruju u osvajanje boda s kojim bi izabranici selektora Mehmeda Baždarevića došli u solidnu poziciju u borbi za baraž SP-a.

Ipak, kako se bliži večerašnji meč četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo "Rusija 2018" na stadionu "Georgios Karaikakis" i oko njega, primjetnije su policijske snage.

Navijači BiH, njih oko 900, bit će smješteni u odvojenom sektoru na stadionu, do kojeg će iz šireg centra grada biti otpraćeni pod jakim policijskim obezbjeđenjem.

Utakmica Grčka – BiH igra se od 21.45 sati po lokalnom vremenu, odnosno 20.45 po našem srednjoevropskom. Poslije tri odigrana kola, Belgija i Grčka imaju po devet, BiH šest, Estonija tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.

(Anadolu Agency)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.