16.11.2016. 22:01
0
Vincent Tan obećao finansijsku injekciju bordo klubu, ali pod jednim uslovom
Finansijska injekcija bila bi iskorištena za produženje ugovora s kapitenom Duljevićem i redovne troškove

Malezijski milioner Vinsent Tan (Vincent) nije digao ruke od Fudbalskog kluba Sarajeva, a preko svojih ljudi od povjerenja u Odboru direktora, Kena Čoa (Choo) i Lima Meng Kvonga (Kwong), obećao je finansijsku injekciju, saznaje "Dnevni avaz". 

Prema informacijama iz izvora bliskog koševskom premijerligašu, novac bi bio utrošen za produženje ugovora s kapitenom Harisom Duljevićem i dijelom za redovne troškove. Duljeviću, koji danas puni 23 godine, ugovor istječe 1. jula 2017. i u Titovoj 38 b žele zadržati kapitena.

Napuniti kasu

U bordo klubu su još prošle godine označili Duljevića kao igrača koji bi mogao u dobroj mjeri napuniti klupsku kasu. Spominjalo se da Sarajevo neće pustiti Duljevića u inozemstvo bez obeštećenja od sedam cifara, pogotovo kada je bio u kadru reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Kapiten bordo tima bio je na proširenom spisku selektora Mehmeda Baždarevića za duel u Grčkoj u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a na Koševu se nadaju da uz dobru formu u Premijer ligi Duljević može možda i zaigrati u meču protiv Gibraltara u martu naredne godine u Zenici. 

Meša tada neće moći računati na četiri standardna igrača, a čak šestorici prijeti suspenzija.

Uporedo s eventualnim nastupima u državnom dresu Duljeviću bi rasla cijena i bio bi mnogo zanimljiviji potencijalnim kupcima. Jednostavno, Tan ulaže kako bi u bližoj budućnosti zaradio.

Dvije pozicije

Istovremeno, koševski gazda je, prema našim informacijama, jasno poručio menadžmentu kluba da moraju nešto zaraditi do kraja godine. 

Jedini način je prodaja nekog igrača, a tu baš i nema nekog velikog izbora, pa će u izlogu biti Marko Mihojević (21), koji je ove jeseni možda i najbolji fudbaler Sarajeva. Trebinjac može igrati podjednako dobro na mjestu stopera, ali i u veznom redu, tako da uz svoju mladost može biti itekako zanimljiv inozemnom tržištu. 

Hujić novi predsjednik? 

Nakon što je Edis Kusturica nedavno odstupio s mjesta predsjednika Skupštine FK Sarajevo (to je sada čelna pozicija u klubu), kao njegov nasljednik najviše se spominje Alen Hujić, sadašnji šef Odbora direktora koševskog premijerligaša. 

Hujić je već jednom bio predsjednik kluba, i to u periodu od februara 2013. do januara 2014. godine. Odluku o novom predsjedniku kluba donijet će Skupština koja će biti održana naredni mjesec.

Sjećanje na Mančester

Prije pola stoljeća, 15. novembra 1966. godine, Sarajevo u tadašnjem Kupu evropskih šampiona na Koševu, pred 40.000 gledalaca, dočekalo je engleskog giganta Mančester junajted. Meč je završen 0:0, da bi u revanšu na Old trafordu "Crveni đavoli" pobijedili 2:1, a gol za bordo tim postigao je rahmetli Salih Delalić. 

U koševskom duelu Sarajevo je nastupilo u sastavu: Muftić, Fazlagić, Blažević, Jesenković, Vujović, Bajić, Prodanović, Šiljkut, Musemić, Prljača, Antić. Trener: Miroslav Brozović.
Junajted, kome je menadžer bio legendarni Met Bezbi (Matt Busby), predvodili su velikani Bobi Čarlton (Bobby Charlton) i Džordž Best (George).

Pusta vremena, nekad s Mančesterom, a danas i plasman u Evropu iz slabe lige je uspjeh.


(Avaz/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.