17.11.2016. 19:10
0
Skaut Hoffenheima priznao: Firmina smo otkrili preko Football Managera
Brazilac Roberto Firmino je nakon dolaska njemačkog trenera Jurgena Kloppa u Liverpool postao jedan od najopasnijih igrača u Premier ligi, javlja Anadolu Agency (AA).

Lutz Pfannenstiel, skaut Hoffenheima, koji je 2011. godine Figueirenseu platio četiri miliona eura za Firmina, priznao je da je u slobodno vrijeme igrao popularnu fudbalsku simulaciju "Football Manager" te je tada i primijetio Brazilca.

"Kolega i ja, strastveni igrači te igre, slučajno smo otkrili Firmina. Bio je ubojiti napadač u Figueirenseu pa smo ga odlučili skautirati i na kraju smo ga doveli. Bilo je puno skeptika, budući da smo za fudbalera iz druge lige platili toliko novaca, ali mislim da smo na kraju napravili dobar posao", rekao je skaut.

Hoffenheimu je brazilskog napadača prodao Liverpoolu u junu 2015. godine za 42 miliona eura, uz dodatne bonuse.

Zanimljivo je da i neki drugi poznati fudbalski klubovi putem "Football Managera" traže fudbalere.

Firmino je u dresu Liverpoola u 41 nastupu postigao 15 golova, dok je u dresu Hoffenheima tokom četiri sezone u 140 nastupu postigao 38 golova.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.