21.11.2016. 17:04
0
Capello iskreno: Ronaldo nije genije poput Messija, ali je zaslužio Zlatnu loptu
Bivši trener Milana i Real Madrida Fabio Capello rekao je da više voli da gleda Messija, ali da je u posljednjih godinu dana Ronaldo bio bolji.

Ronaldo je prošle sezone osvojio sa Realom 11. titulu prvaka Evrope, a sa reprezentacijom Portugala Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Prošle sezone postigao je 35 golova u španskom prvenstvu, a ove sezone osam golova u devet utakmica u Primeri.

"On zaslužuje da osvoji Zlatnu loptu. On je najbolji fudbaler Real Madrida i Portugala, prošle sezone je osvojio sve. Postigao je mnogo golova i ima sjajnu ličnost. Ronaldo nije genije kao što je Messi, ali je sjajan igrač. Više volim Messija, ali Ronaldo zaslužuje Zlatnu loptu", rekao je Capello za Fox Sports Italia.

Capello je rekao da se raduje novom "Cl-Clasicu" i duelu Messija i Ronalda, 3. decembra na Camp Nou.

"Bit će važno vidjeti kako će Zidane pripremiti utakmicu protiv Barcelone", rekao je Capello.

(Dnevni avaz/Aldijana Kujović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.