25.11.2016. 18:31
0
Maradona u Zagrebu: Puno mi pozdravite Šukera, danas ga volim jednako kao i onih zajedničkih dana u Sevilli
Diego Armando Maradona danas se u Zagrebu sastao sa čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), saopšteno je iz HNS-a, javlja Anadolu Agency (AA).

”Povodom finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine, slavni Diego Maradona stigao je u hrvatsku prijestolnicu, a pritom se sastao s delegacijom Hrvatskog nogometnog saveza u sastavu izbornik Ante Čačić, izvršni direktor Damir Vrbanović, te viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić”, istaknuto je iz HNS-a.

Selektor Čačić uručio je Maradoni dres hrvatske nogometne reprezentacije s imenom Davora Šukera, predsjednika HNS-a i najboljeg strijelca popularnih ”vatrenih” u historiji, sa kojim je Argentinac igrao u Sevilli.

"Posebno bih se zahvalio Maradoni na lijepim riječima o hrvatskoj reprezentaciji tijekom Europskog prvenstva u Francuskoj", rekao je Čačić.

Argentinac se prisjetio vremena kada je sa Šukerom, koji zbog službenog puta nije mogao prisustvovati sastanku sa Maradonom, igrao za tim iz Andaluzije.

”Puno ga pozdravite, danas ga volim jednako kao i tih zajedničkih dana u Sevilli”, kazao je Maradona.

Maradoni je izvršni direktor HNS-a Vrbanović darovao i sliku s prijateljske utakmice Hrvatske i Argentine u Zagrebu 1994. godine, kada je argentinski nogometaš igrao na stadionu ”Maksimir”.

Maradona je karijeru počeo u Argentinos Juniorsima i Boca Juniorsima, a po dolasku u Evropu nastupao je za Barcelonu, Napoli i Sevillu. Potom se vratio u domovinu i nosio dresove Newell's Old Boysa i Boce Juniorsa. Sa reprezentacijom Argentine osvojio je naslov prvaka svijeta 1986. godine, a njegovi brojni briljantni potezi na terenu često su mu donosili i titule najboljeg nogometaša svih vremena. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.