2.12.2016. 12:42
0
''Čelik nam je dužan, zbog njih smo propustili Evropu u prošloj sezoni i želimo im se revanširati''
Fudbaleri Željezničara subotnjom utakmicom protiv Čelika završavaju jesenji dio sezone 2016./17. Premijer lige BiH.

Željezničar u ovaj meč ulazi u odličnoj atmosferi nakon  pobjede u gostima protiv Zrinjskog u Mostaru od 4:0, a trener ''plavih'' Slavko Petrović naglašava da njegov tim u sutrašnjem meču na ''Grbavici'' zanimaju samo tri boda. 

''Čelik nam je dužan. Zbog njih smo propustili Evropu u prošloj sezoni i želimo im se revanširati. Zanimaju nas samo tri boda. Navodno im fali dosta igrača, ali znamo da se oni uvijek tako prezentuju uoči meča protiv Željezničara, a zatim izgaraju na terenu'',
izjavio je Petrović. 

Šef struke Željezničara neće moći računati na Stanića koji je povrijeđen, Žerića koji ima gripu i najvjerovatnije Lazića. 

Petrović dodaje da će ekipu tokom zimske pauze gotovo sigurno napustiti dva igrača, a klub u planu ima dovođenje tri - četiri pojačanja. 

''Doći će nekoliko igrača, neki će otići, ali velike rekonstrukcije tima neće biti jer vjerujem u 'kostur' ove ekipe koji je ispunio očekivanja'', objasnio je Petrović. 

Brzonogi igrač Željezničara Kerim Memija vjeruje da je pobjeda protiv lidera na tebeli Zrinjskog ekipi dala krila i da će sigurno imati utjecaj i na meč protiv Čelika. 

''Pobjeda u Mostaru je velika, dala nam je krila za nastavak sezone i meč protiv Čelika. Niko se nije nadao tako visokoj pobjedi jer je Zrinjski dugo bio neporažen na svom terenu. Svi  smo pod dojmom tog meča'', objasnio je nogometaš.  

Željezničar i Čelik će igrati susret 18. kola Premijer lige BiH 3. decembra u 13 sati na stadionu Grbavica.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.