2.12.2016. 15:59
0
FIFA: Ronaldo, Messi i Griezmann ostali u igri za “Zlatnu loptu“
Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je da su Portugalac Cristiano Ronaldo, Argentinac Lionel Messi i Francuz Antoine Griezmann ostali u igri za osvajanje “Zlatne lopte“

Veliki favorit za osvajanje ovogodišnje “Zlatne lopte“ je Ronaldo, koji je postao šampion Evrope i sa Portugalom i sa svojim klubom Real Madridom.

Sjajnu godinu iza sebe ima i Griezmann, koji je igrao dva finala, ali niti u jednom nije slavio. U oba je poražen od Ronaldovih timova. Prvo je sa Atletico Madridom izgubio u finalu Lige šampiona protiv Reala, a zatim i sa Francuskom od Portugala u završnoj utakmici Evropskog prvenstva.

Messi je jedan od najzaslužnijih što je Barcelona osvojila duplu krunu u Španiji. Na putu do naslova Španije postigao je 26 golova. Sa Argentinom je stigao do finala Copa Americe Centenario u kojem je poražen od Čilea.

Messi je do sada proglašen za najboljeg fudbalera godine u svijetu čak pet puta, a Ronaldo tri puta. Griezmann po prvi put ima priliku osvojiti ovo veliko priznanje.

Ime ovogodišnjeg dobitnika “Zlatne lopte“ biće objavljeno 9. januara 2017. godine na gala večeri u Cirihu.


(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.