3.12.2016. 18:14
0
Barcelona i Real podijelili bodove
Na stadionu Camp Nou danas je odigran najveći derbi na svijetu između Barcelone i Real Madrida, a utakmica je završena rezultatom 1:1.

Ovo je bio 173. El Clasico, u koji je ekipa Real Madrida ušla sa 33 boda i na prvom mjestu na tabeli, dok se Barcelona nalazi na drugom mjestu sa šest bodova manje.

Prvo poluvrijeme, u kojem je Real bio bolji, odnosno malo manje loš, definitivno nije opravdalo epitet najboljeg i najgledanijeg derbija na svijetu.

Ipak, u nastavku utakmice, ekipa Barcelone se ''probudila'', te je nakon slobodnog udarca Neymara, Suarez se najbolje snašao u šesnaestercu Reala i glavom loptu poslao iza nemoćnog golmana Navasa. 
Messi je u 82. minuti imao odličnu priliku kada se našao u situaciji jedan na jedan sa Navasom, no loptu je šutirao pored gola.

U samom finišu utakmice, za konačnih 1:1 pogodio je Sergio je Sergio Ramos, te još jednom dokazao da je igrač za sudijsku nadoknadu.

No, kada se pogleda cjelokupna utakmica, prvo poluvrijeme koje je pripalo Realu i drugo Barceloni, ovakav ishod je možda i najrealniji. Ipak, vatrenim navijačima jednog od dva kluba, ali i općenito ljubiteljima fudbala, ostaje gorak okus, jer nijedna ekipa nije uspjela upisati pobjedu.

Ovako, sa po jednim upisanim bodom, Real na prvom mjestu ima 34, a Barcelona 28.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.