3.12.2016. 19:42
0
Istanbulski derbi: Fenerbahce - Besiktas susret okončali bez golova
Istanbulski derbi između Fenerbahcea i Besektasa na stadionu “Sukru Saracoglu”, u okviru 13. kola turske Super lige, u večerašnjem susretu okončan je bez pobjednika.

Večerašnjom utakmicom ova dva tima su odigrala 341. derbi u historiji turskog fudbala. 

Sudac Husein Gocek je Simonu Kjaeru i Alperu Potuku iz Fenerbahcea dodijelio žute kartone, dok su u Besektasu žute kartone dobili Ricardo Quaresma, Dusko Tošić i Necip Uysal.

Prvi susret Fenerbahcea i Besiktasa odigran je davne 1924. godine, a "žuti kanarinci" tada su slavili sa visokih 4:0. Ekipa Fenerbahcea tokom 92 godine dugog rivalstva bilježi veći broj pobjeda, ali isto tako i veći broj golova.

U 340 odigranih utakmica, Fenerbahce je slavio u 129, Besiktas je bio pobjednik u 123, dok u preostalih 88 nije bilo pobjednika. Fenerbahce je u dosadašnjim susretima postigao 468 golova, dok je Besiktas protivničku mrežu zatresao 429 puta.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.