18.12.2016. 8:01
0
Allegri: Pjanić? Dobio je udarac u kuk, nadam se da će se oporaviti na vrijeme. Rugani je odigrao odlično i potpuno je utišao Edina Džeku
Juventus je pogotkom Gonzala Higuaina pobijedio Romu 1:0 i odvojio se na sedam bodova prednosti u prvenstvu.

- Bio sam ljut na kraju utakmice jer nismo dobro prenosili loptu i previše smo riskirali u prekidima - rekao je nakon utakmice Mediasetu Massimiliano Allegri pa je objasnio zašto je izvadio Higuaina, a ne Marija Mandžukića.

- Ostavio sam Mandžukića u igri kada sam uveo Dybalu jer mu je on trebao servirati dobre lopte. Trebao sam nekoga da se bori u zadnjim minutama. Mario je odigrao tehnički dobru utakmicu. Vraća se i Pjaca, to je dobro za sezonu - rekao je Massimiliano Allegri

- Pjanić? Dobio je udarac u kuk, nadam se da će se oporaviti na vrijeme. Daniele Rugani je odigrao odlično i potpuno je utišao Edina Džeku - priznaje Allegri.

- Neću reći da je ovo ključna pobjeda, jer je kraj prvenstva daleko, ali ova pobjeda nam je dala vjeru i donijela nam veliku prednost nad protivnikom - rekao je nakon utakmice Sky Sportu Gianluigi Buffon kojem je utakmica u Torinu bila 200. bez primljenog pogotka u Serie A.

- Bila je ovo odlična utakmica i obje ekipe zaslužuju pohvale. Roma je stigla svjesna svoje kvalitete, igrali su za pobjedu, ali mi smo zaslužili bodove jer nam je Wojciech Szczesny odbranio dvije ili tri sjajne prilike - ističe Buffon, prenosi Goal.com.

- Istina je da smo se namučili pod njihovim pritiskom na kraju utakmice, ali smo izdržali i sačuvali prednost. Već sam nakon Genoe vidio da se među nama nešto promijenilo i mislim da smo do današnje pobjede stigli zahvaljujući porazu od Genoe - zaključio je legendarni Gigi Buffon.

(Avaz/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.