19.12.2016. 17:26
0
"Trener Leipziga bi u budućnosti mogao preuzeti klupu Bayern Munchena"
Predsjednik Bayerna iz Minhena Uli Hoeness je u ponedjeljak izjavio da bi sadašnji trener RB Leipziga Ralph Hasenhuttl u budućnosti mogao preuzeti klupu Bavaraca, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Hasenhuttl trenutno radi odličan posao u Leipzigu. Ako ikada budemo tražili njemačkog trenera, Ralph će sigurno biti među najozbiljnijim kandidatima. Trenutno ne razmišljamo o tome, jer jasno je da mora imati više iskustva, ali ne zna se šta se može desiti za pet godina", rekao je Hoeness za njemački "Kicker".

Ralph Hasenhuttl (49) je trenersku karijeru počeo u Bayernovoj akademiji, odmah nakon što je završio igračku karijeru u drugom timu Bavaraca 2004. godine.

Upisao je značajne uspjehe u Aalenu kojeg je uveo iz treće u drugu ligu i Ingolstadtu s kojim se plasirao u Bundesligu.

Ove sezone je sa Leipzigom iznenadio mnoge jer se ovaj mladi klub, osnovan 2009. godine, nalazi u utrci za titulu upravo sa Bayernom.

Nakon 15 odigranih kola Bundeslige, Bayern je prvi sa 36 bodova, koliko ima i drugoplasirani RB Leipzig, a slijede ih Hoffenheim i Hertha Berlin sa po 27 bodova.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.