3.1.2017. 19:52
0
Zidane: Želim da James Rodriguez ostane u Realu
Trener Real Madrida Zinedine Zidane je u utorak izjavio kako želi da James Rodriguez ostane u kraljevskom klubu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uoči prve utakmice Reala protiv Seville u Kupu kralja, Zidane je na konferenciji za medije uglavnom govorio o prijelaznom roku, a novinari su se najviše interesirali za budućnost Rodrigueza čije se ime već odavno povezuje s najvećim evropskim klubovima.

"James je Realov igrač. I to vrlo bitan. Slažem se s njim dobro, kao i s ostalim igračima. Teško je kad ne igrate u finalu Svjetskog prvenstva. Lako se naljutiti, razumijem sve to, ali to je sada prošlost. Razgovarali smo, rekao sam mu da je Realov igrač. On ne želi ostati ovdje, u najboljem klubu na svijetu. Ja želim da ostane, nemam šta više reći o tome", rekao je Zidane.

Na kraju je još dodao kako smatra da bi Cristiano Ronaldo trebao osvojiti titulu najboljeg igraču u izboru FIFA-e.

"Neće me iznenaditi ako ja ne budem najbolji trener godine, ali hoće ako Ronaldo ne dobije nagradu za najboljeg igrača", kazao je Zidane.

Istakao je da mu je najljepši trenutak u trenerskoj karijeri bio osvajanje Lige prvaka prošle godine.

"Najljepše mi je bilo osvajanje Lige prvaka, jer sigurno ih neću osvojiti 20 u ulozi Realovog trenera. A moram priznati da još učim i napredujem kao trener", rekao je francuski stručnjak.

Nakon 16. odigranih kola, Real Madrid je prvi sa 37 bodova, i utakmicom manje, a slijede Barcelona s 34, Sevilla 33, Villarreal 29, koliko ima i Real Sociedad, dok šestoplasirani Atletico Madrid ima 28 bodova.

(Anadolu Agency) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.