6.1.2017. 16:32
0
Zidane želi s Realom oboriti Barcelonin rekord nepobjedivosti
Zinedine Zidane, trener madridskog Reala pred subotnju utakmicu La Lige protiv Granade nije krio želju da oborio rekord u nepobjedivosti u svim takmičenjima koji sa 39 utakmica bez poraza drži najveći rival Barcelona, javlja Anadolu Agency (AA).

Real je ove sezone poboljšao klupski rekord u nepobjedivosti na 38 utakmica u nizu u kojima nije osjetio “gorčinu“ poraza. No, Zidane želi otići dalje i srušiti nacionalni rekord koji drži Barca.

Posljednji poraz Real je pretrpio 6. aprila prošle godine u Ligi šampiona, kada je izgubio od Wolfsburga, ali je kasnije došao do naslova šampiona Evrope.

“Izjednačavanje rekorda od 39 utakmica bez poraza je svakako veoma važno. Međutim, najviše se trudimo da uživamo u ovome što radimo. Naporno radimo svaki dan, vrijedno se pripremamo za svaku utakmicu, pa se nadam da možemo nastaviti sa pobjedničkim utakmicama. Želite da pobijedite svaku utakmicu, da obarate rekorde, ali ne ovo samo zbog rekorda. Radim ovaj posao jer želim da se poboljšam i da vidim moje igrače kako napreduju“, kazao je Zidane za španske medije.

Real će u subotu, 7. januara, na Santiago Bernabeu u susretu 17. kola La Lige ugostiti Granadu protiv koje je veliki favorit za pobjedu. “Kraljevski klub“ je prvi na tabeli sa 37 bodova i utakmicom manje od drugoplasirane Barcelone, koja ima 34 boda. Granada je na pretposljednjem mjestu sa svega devet bodova. 

(Anadolu Agency) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.