17.1.2017. 9:00
0
Odbio kineske milione i otišao u penziju: Odlazi jedan od najkarizmatičnijih trenera svih vremena
Holandski trener Louis van Gaal odlučio je da završi svoju trenersku karijeru i da se povuče iz svijeta fudbala.

Piše: Haris Ahbabović

Holanđanin je potvrdio da će se povući uprkos bogatoj ponudi koju je dobio iz Azije. On je do sada u karijeri vodio klubove kao što su Ajax, Barcelone, AZ, Bayern Munchen i Manchester United, a u dva navrata je vodio i selekciju Holandije.

Ponuđeno mu je 44 miliona funti za tri sezone, ali je odlučio da ne prihvati ponudu iz Kine.

Van Gaal je naglasio da u penziju ide iz porodičnih razloga. Naime, jedna od njegovih kćerki je nedavno izgubila supruga, pa je i to jedan od razloga njegove odluke.

Van Gaal je sa Ajaxom tri puta bio šampion Holandije, jednom i sa AZ Aalkmarom, sa Barcelonom je dva puta osvajao titulu u Španiji, a i sa Bayernom je bio prvak Njemačke. Sa Ajaxom je u sezoni 1994/95. osvojio i Ligu Šampiona. Sa Unitedom je uspio osvojiti samo FA kup.

Bio je i selektor Holandije, sa kojom je osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, ali se u prvom mandatu nije proslavio kada nije izborio plasman na SP 2002. godine.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.