18.1.2017. 17:18
0
Manchester United angažovao stručnjaka za terorizam kako bi povećali sigurnost na Old Traffordu
Manchester United je prvi engleski klub koji je angažovao stručnjaka za terorizam

Naime, United je na poziciju direktora za borbu protiv terorizma postavio bivšeg inspektora specijalne policijske jedinice iz Manchestera u cilju povećanja sigurnosti na Old Traffordu tokom odigravanja utakmica.

Odluka uprave Manchestera je donijeta godinu dana nakon incidenta pred utakmicu s Bournemouthom, kada je stadion evakuisan jer je u toaletu pronađena, kako se kasnije ispostavilo, lažna bomba.

Inače, prošle godine specijalista za sigurnost, baronesa Ruth Henig, pozvala je sigurnosne službe da pripreme organizatore masovnih događaja širom Velike Britanije za borbu protiv terorizma.



(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.