19.1.2017. 22:20
0
Adebayor bez kluba pola godine: Želi ponovo u Premier ligu
Nekadašnji fudbaler Arsenala i Manchester Cityja Emmanuel Adebayor izjavio je da mu je želja da ponovo igra u Premier ligi.

Adebayor je bez kluba više od pola godine, nakon što mu je istekao ugovor s Crystal Palaceom, ali uprkos tome kao kapiten predvodi selekciju Togoa na Kupu afričkih nacija.

Poručio je kako želi svima pokazati da je spreman ponovo igrati u Premier ligi.

"Mislim da ljudi mogu vidjeti da sam spreman, da sam i dalje fudbaler. Volim Englesku, volim Premier ligu i želim naći načina da se vratim tamo", rekao je 32-godišnji Adebayor za engleske medije.

Istakao je kako se trenutno osjeća bolje nego kad je bio na vrhuncu karijere.

"Sretan sam čovjek, jer imam dobre gene. Ovo nije prvi put da sam se vratio nakon dugo vremena i da sam igrao kao da se ništa nije dogodilo", kazao je napadač.

Adebayor je dosad igrao za Metz, Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid, Tottenham Hotspur i Crystal Palace.

U dresu reprezentacije Togoa je u 73 nastupa postigao 30 golova.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.