21.1.2017. 14:00
0
Milan nema odgovora za Napolitance: Hamšik i društvo igraju najatraktivniji fudbal na Čizmi
Derbi 21. kola talijanske Serije A će večeras na stadionu San Siro igrati Milan i Napoli. Bit će to sudar petoplasirane i trećeplasirane ekipe na tabeli.

Piše: Haris Ahbabović

Napoli igra veoma dobru sezonu, te se trenutno nalaze na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. S druge strane, Milan je veoma blizu toj zoni, pa će do kraja sezone upravo ova dva tima voditi veliku borbu za treće mjesto.

Evo nekoliko zanimljivih činjenica o večerašnjem derbiju na San Siru:

- Napoli je u posljednjih 11 susreta u Seriji A samo jednom poražen od Milana. Ostvarili su šest pobjeda i četiri remija.

- Milan je dobio samo jednu od posljednjih pet utakmica protiv Napolija na San Siru. Bilo je to u decembru 2014. godine.

- Napoli nije poražen u posljednjih devet utakmica ove sezone u Seriji A. 

- Napoli je zabio 21 gol u posljednjih šest utakmica u Seriji A. Prije toga su u šest utakmica postigli samo devet golova.

- Napoli je do sada uspio zabiti 45 golova. To je za rukom pošlo samo Juventusu koji je u prvih 20 kola Serije A u sezoni 2013/14. zabio čak 50 golova.

- Napoli je tim koji najduže drži loptu u svojim nogama od svih klubova u Italiji. Također su klub koji ima najpreciznije dodavače u ligi.

- Milan je omiljena žrtva Napolijevog fudbalera Lorenza Insignea, koji im je do sada zabio četiri gola.

- Iako još uvijek nema ni 20 godina, ovo će biti 50. po redu utakmica za Milanovog golmana Gianluigija Donnarummu u Seriji A.

Sastavi koji se očekuju:

Milan: Donnarumma, Abate, Calabria, Paletta, Gomez, Kucka, Pašalić, Bertolacci, Bonaventura, Suso i Bacca.

Napoli: Reina, Hysaj, Albiol, Tonelli, Strinić, Jorginho, Zielinski, Hamšik, Callejon, Mertens i Insigne.

Utakmica između Milana i Napolija se igra večeras na stadionu San Siro od 20 sati i 45 minuta.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.