20.1.2017. 16:08
0
Conte: Costa je u konkurenciji za utakmicu sa Hullom
Antonio Conte, menadžer Chelsea potvrdio je za britanske medije da će Diego Costa biti u konkurenciji za tim koji će se u nedjelju u 22. kolu Premier lige suprotstaviti Hull Cityju

Španski napadač vratio se na treninge prvog tima ove sedmice, nakon što je propustio gostujući trijumf “plavaca“ nad Leicesterom rezultatom 3:0. Tada se podiglo mnogo prašine, jer su mediji izvještavali kako je izostavljen iz tima zbog svađe sa Conteom na treningu.

Iako je zvanični razlog bio njegova povreda leđa, novinari su tvrdili da se posvađao sa menadžerom zbog navodne ponude koju je Costa dobio iz Kine, a koja bi mu garantovala godišnju zaradu od skoro 35 miliona eura.

No, iz Chelseaja tvrde da je Costa u nedjelju i ponedjeljak radio sa fitness trenerom, kako bi se oporavio od povrede leđa.

“Mislim da Diego želi da ostane u Chelseaju. Veoma je sretan da igra fudbal s nama. Ova ideja o odlasku u Kinu je jako daleko u njegovom umu. On je sretan što ostaje ovdje i to je najvažnija stvar. Da, on će ostati u Chelseaju i ne vidim nikakav problem u vezi njega. Costa je, nakon bolova u leđima, trenirao s nama ove sedmice i u stanju je da se vrati u postavu protiv Hulla. On je jako važan igrač za nas i kada je u dobroj formi uvijek će igrati kod mene. Ipak, vidjećemo u nedjelju. Ne želim da dam bilo kakvu prednost našem protivniku“, kazao je Conte.

Ukoliko nastupi protiv Hulla, Costi će to biti jubilarna 100. utakmica u Premier ligi. U dosadašnjih 99 je postigao 50 golova.

“To je velik stvar za njega, odigrati 100 utakmica za jedan klub je fantastično. Nadam se da će svoju 100. utakmicu proslaviti pobjedom“, kratko je prokomentarisao Conte.

Chelsea je nakon 21 odigranog kola lider Premier lige sa 52 boda, čak sedam više od najbližih pratilaca Tottenhama i Liverpoola. Susret sa Hullom igraće se  u nedjelju na Stamford Bridgeu sa početkom u 17.30 sati.


(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.