21.1.2017. 17:33
0
Jagodić odredio putnike za Međugorje, bez Kostića i Fatića
Zbog hladnog vremena i mjestimično zaleđenog igrališta na pomoćnom stadionu Tušanj nije danas odigrana kontrolna utakmica dvije ekipe Slobode, pa je na -7 stepeni održan uobičajeni trening.

Šef stručnog štaba Vlado Jagodić prije današnjeg treninga odredio je igrače koji će sutra otputovati na pripreme u Međugorje.

- Izbor mi je donekle olakšan, zahvaljujući igračima koji su minulih dana tražili ispisnice, pa su trenirali po posebnom programu. Riječ je o Ivanu Kostiću i Ivanu Fatiću, kao i dvojici juniora, Nerminu Hajdareviću i Dini Hodžiću, koji su odbili potpisati ugovore sa Slobodom i odstranjeni su s treninga. Nakon svega, u Međugorje putuje 25 igrača i jedna prazna torba, koja će, nadam se, tamo pronaći vlasnika, a prioritetno tražimo ofanzivnog veznog igrača – izjavio je u razgovoru za Fenu trener Jagodić.

On je rekao da s tim neće žuriti, jer ne želi angažovati starije igrače kojima je primaran samo lični interes. "Kormilar" Tuzlaka misli dugoročno, pa je na pripreme poveo šest mladih nogometaša.

Igračima je odao priznanje što su minulih pet dana na deset treninga izdržali nadčovječanske napore po izuzetnoj hladnoći. Na njegovu radost, nije bilo povrijeđenih, dok su samo trojica igrača nekoliko dana izostali zbog viroze.

Drugi dio priprema obavit će u Ulcinju, a ne u Antaliji ili Istri.

- Prevagnulo je to što je Ulcinj nedavno dobio dva nova hotela i u jednom ćemo biti smješteni, kao i to što ima 2-3 dobra terena. Bitna je i cijena kompletnog aranžmana. Povoljni uvjeti ponuđeni su nam i u Antaliji, ali sigurnosna situacija nije dobra, pa smo i o tome vodili računa – objašnjava trener Slobode.

U Međugorju će Sloboda 28. januara najvjerovatnije igrati protiv Brotnja, dok je 1. februar rezerviran za duel sa Veležom.

- U Ulcinju ćemo 10. februara odigrati kontrolnu utakmicu s Novim Pazarom, mogući rivali bit će nam crnogorski ligaš Zeta, te jedna albanska ekipa. Nadam se da ćemo do dolaska u Međugorje znati i ostale protivnike. Generalka je zakazana za 18. februar. U Međugorju će svi igrači imati priliku da pokažu koliko mogu, dok ćemo u Crnoj Gori uigravati sastav za prvenstvo – zaključio je Jagodić.

Autobus sa igračima i članovima stručnog štaba Slobode u Međugorje putuju sutra u 12 sati, ispred Gradskog stadiona "Tušanj".

Putnici za Međugorje:

GOLMANI: Adnan Hadžić, Filip Erić, Azir Muminović
DEFANZIVNI BEKOVI: Sami Efendić, Darko Todorović, Aleksandar Lazevski, Aleksandar Subić, Amar Beganović
STOPERI: Ibrahim Škahić, Haris Mehmedagić, Samir Merzić, Adnan Salihović, Muhamed Muratović
ZADNJI VEZNI: Nemanja Stjepanović, Adnan Jahić, Vladimir Grahovac, Uroš Đukić
OFANZIVNI VEZNI: Amer Ordagić i Ademin Hadžić
NAPADAČI: Sulejman Krpić i Ismar Tandir


(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.