22.1.2017. 15:00
0
Ako se po jutru dan poznaje, onda nas očekuje kiša golova u Bragi
Derbi 18. kola portugalske Primere večeras će igrati Sporting Braga i Vitoria de Guimaraes.

Piše: Haris Ahbabović

Braga je u ozbiljnoj poziciji ove sezone za Ligu šampiona, dok se Vitoria bori za učešće u Europa ligi. Ovo je okršaj treće i pete ekipe na tabeli.

Činjenice o večerašnjoj utakmici:


- Braga je slavila u četiri od posljednih pet utakmica u ligi. Pored toga nisu poraženi u tih pet utakmica nijednom.

- Vitoria je u padu forme. Nakon tri uzastopne pobjede upisali su jedan poraz i jedan remi, pa su tako pali na peto mjesto.

- Posljednja dva duela ova dva tima okončana su bez pobjednika. Na jednom nismo vidjeli nijedan gol, ali je na drugom palo čak devet golova.

- U posljednjih pet godina Braga je bila nešto uspješnija jer je pobijedila u četiri utakmice, dok je Vitoria slavila u dva navrata.

- Marega Marega (Vitoria) je trenutno treći golgeter lige sa 10 postignutih golova. 

- Wilson Eduardo iz Brage je trenutno prvi asistent lige sa osam dodavanja.

- Vitoria u posljednjih pet godina nikada u gostima nije pobijedila Bragu.

Utakmica između Sporting Brage i Vitorije de Guimaraes se igra večeras od 21:15 sati na stadionu Estadio Municipal de Braga.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.