24.1.2017. 16:45
0
Kane: Bilo bi glupo sada napustiti Tottenham
Harry Kane, napadač Tottenham Hotspura vjeruje da bi bilo "glupo od njega ili od strane bilo kojeg saigrača kada bi sada napustili klub", javlja Anadolu Agency (AA).

Prema Kaneovom mišljenju pred Tottenhamom je lijepa budućnost, jer je većina prvotimaca nedavno potpisala dugoročne ugovore sa klubom, u izgradnji je novi stadion, a kako kaže vodi ih Mauricio Pochettino po njemu u ovom trenutku jedan od najboljih trenera na svijetu.

Kane je u decembru potpisao novi ugovor na pet i po godina, a slično su uradili Christian Erisken, Dele Alli, Kyle Walker, Danny Rose, Eric Dier i Jan Vertonghen.

“Iznenadio bih se kada bi neko od mojih saigrača sada odlučio da ode iz Tottenhama. Ovdje se događa nešto dobro, nedostaje nam samo taj posljednji korak da počnemo osvajati trofeje. Bilo bi glupo kada bi sada napustili sve ovo. Imamo jednog od najboljih trenera na svijetu, možda i najboljeg. Uskoro ćemo imati novi stadion. U svakom smislu budućnost je obećavajuća“, kazao je Kane.

Sjajni 23-godišnji napadač ponikao je u omladinskoj školi Tottenhama. Određeno vrijeme proveo je na posudbi u Leyton Orientu, Millwallu, Norwich Cityju i Leicester Cityju. Za prvi tim Tottenhama do sada je odigrao 146 takmičarskih utakmica i postigao 79 golova. Prošle sezone sa 25 golova bio je najbolji strijelac Premier lige. Za reprezentaciju je nastupio 17 puta uz pet pogodaka.

Tottenham je poslije 22 odigrana kola na trećem mjestu Premier lige sa 46 bodova, devet manje od lidera Chelseaja.

(Anadolu Agency) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.