30.1.2017. 12:39
0
Općina Novo Sarajevo podržala izgradnju istočne tribine stadiona Grbavica sa 100.000 KM
Načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo, uručio je ček FK Željezničar u vrijednosti od 100.000 KM u svrhu izgradnje istočne tribine stadiona Grbavica, javlja Anadolu Agency (AA).
Prisutnima su se obratili direktor FK Željezničar  Mirsad Šiljak, član Upravnog odbora  Almir Hadžiosmanović, te načelnik Općine Nedžad Koldžo kojem je uručen dres Fudbalskog kluba Željezničar. 

Koldžo je istakao da je općina do sada, ali će i u budućnosti pomagati projekte infrastrukture sporta.

”Kompletan stadion treba uraditi, predvidjeli smo određena finansijska sredstva koja nisu mala. Radi se o 100.000 KM. Jedan od projekata podrške razvoju sporta je između ostalog i ovaj projekat kojim pomažemo gradnji istočne tribine”, istakao je Koldžo.

Naglasio je da je općina svojevremeno finansirala obnovu reflektora, dva puta podršku u rekonstrukciji svlačionica, umjetne trave, te sada reflektora na pomoćnom terenu gdje selekcije kluba koriste taj teren.

”Bili smo institucija koja je među prvima pomogla pri kupovini stolica prošle godine. Ono što nam je naročito važno je da utičemo i pospješujemo gradnju stadiona da bi se igrale međunarodne utakmice. Tu mislim na utakmice Želje, ali i reprezentacije. To nam je zajednički cilj jer glavni grad zaslužuje reprezentaciju”, kazao je Nedžad Koldžo dodavši da je ppćina u fazi pripreme budžeta za tekuću godinu gdje će biti odvojena sredstva za pomoć u poboljšanju infrastrukture FK Željezničar.

Član Upravnog odbora, Almir Hadžiosmanović, zahvalio je općini i načelniku na izdvojenim sredstvima, te istakao da očekuje pomoć od Općine i u narednom periodu.

”Sve ovo danas je potvrda da Općina Novo Sarajevo bi trebala, a i biće jedan od glavnih partnera u izgradnji stadiona. Naravno pored naših vjernih navijača kojim teško neko može parirati. Mi smo blizu brojke od 400 desetogodišnjih ulaznica. Navijači su najveći motiv zašto ovo radimo”, istakao je Hažiosmanović.

Haždiosmanović je dodao kako će Općinasigurno biti partner u izgradnji stadiona i ponovio da ”Željina porodica gradi stadion, dio porodice je i načelnik i općina”.

”Svi moramo iskoristiti historijski trenutak da taj stadion izgradimo do kraja. Pokrenuli smo aktivnosti za projekat južne tribine, želim da pozovem svakog člana porodice ko osjeća imalo ljubavi da se uključi u projekat izgradnje stadiona jer infrastruktura je preduslov za uspjehe. Očekujem od općine i u 2017. godini da će pomoći određenim sredstvima”, rekao je Hadžiosmanović.

Mirsad Šiljak, direktor FK Željezničar, kazao je kako je veoma kratkom vremenu FK Željezničar započeo dva projekta.

”Prvi projekat je bio “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” koji smo brzo završili uz pomoć navijača i prijatelja sporta. Drugi projekat je malo opsežniji i veći i nadam se da ćemo ispuniti obećani rok. Nadam se da ćemo uz pomoć Općine Novo Sarajevo uspješno završiti i sljedeći projekat, a to je tribina jug”, dodao je Mirsad Šiljak.

(Anadolu Agency) 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.