31.1.2017. 8:54
0
Alexandre Pato još jedna fudbalska zvijezda u Kini
Brazilski fudbaler Alexandre Pato (27) posljednja je u nizu zvijezda koja je stigla u Kinu. Pato je odlučio da se priključi Tianjin Quanjianu, klubu koji s klupe vodi Fabio Cannavaro

Brazilac se odlučio na odlazak u Kinu nakon kratkog perioda provedenog u španskom Villarrealu za koji je odigrao 24 takmičarske utakmice i postigao šest golova.

Tianjin je povezivan i sa belgijskim reprezentativcem Axelom Witselom i još jednim Brazilcem Geuvaniom.

“Veoma sam sretan što sam postao novi član porodice Tianjin Quanjiana“, napisao je na Twitteru Pato.

U Kini će se priključiti zvijezdama kao što su: Oscar, Hulk (Shanghai SIPG), Carlos Tevez (Shanghai Shenhua), Ramires (Jiangsu Suning) i Graziano Pelle (Shandong Luneng).

Pato je tokom karijere osim za Villarreal igrao za brazilske klubove Internacional, Coronthians i Sao Paulo, a u Evropi za Milan i Chelsea. U dresu reprezentacije Brazila odigrao je 27 utakmica i postigao deset golova.


(Anadadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.