4.2.2017. 9:00
0
Topnicima se očigledno ne piše dobro na Stamford Bridgeu
U sklopu 24. kola engleske Premier lige, veliki derbi danas će odigrati Chelsea i Arsenal. Utakmica se igra na Stamford Bridgeu.

Piše: Haris Ahbabović

Chelsea suvereno drži prvo mjesto u Premier ligi, pa se čini da će ekipa Antonija Contea na kraju biti novi šampion Engleske.

Sa druge strane, Arsene Wenger se ponovo muči, pa je Arsenal vjerovatno ispao iz utrke za titulu nakon šokantnog poraza kući od Watforda. Jedini način da se vrate u igru je pobjeda na Stamford Bridgeu.

Zanimljivi detalji koji se tiču londonskog derbija:

- Poraz od 3:0 iz prvog dijela sezone je bio najteži poraz Chelseaja od Arsenala još od 1997. godine kada je Arsenal slavio sa 3:0.

- Arsenal nije pobijedio Chelsea u obje utakmice još od sezone 2003/04.

- Arsene Wenger je izgubio posljednje četiri ligaške utakmice protiv Plavaca na Stamford Bridgeu.

- Poraz od 3:0 protiv Arsenala bio je najteži poraz za Contea još od 2010. godine kada je vodio Sienu.

- Topnici su zabili više golova u prvom poluvremenu na posljednjem meču protiv Chelseaja, nego na prethodnih devet utakmica protiv Plavaca prije toga.

- Tri igrača Arsenala su dobila tri crvena kartona na posljednje tri utakmice Chelseaja i Arsenala na Bridgeu.

- Theo Walcott je posljednji igrač Arsenala koji je zabio gol na Stamford Bridgeu. Bilo je to početkom 2013. godine.

- Diego Costa je zabijao golove na dva od posljednja četiri okršaja protiv Arsenala, a dobijao je i žute kartone na te dvije utakmice.

Okršaj Chelseaja i Arsenala počinje danas od 13:45 sati. Utakmica se igra na Stamford Bridgeu.


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.