10.2.2017. 18:21
0
Ancelotti nakon Lahmove odluke da ode u penziju: Pokušao sam ubijediti Lahma da promijeni odluku
Carlo Ancelotti, trener minhenskog Bayerna, kaže da je pokušao nagovoriti Philippa Lahma da promijeni svoju odluku, nakon što je neočekivano nakon kup utakmice sa Wolfsburgom u utorak saopštio da odlazi u igračku penziju na kraju tekuće sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

“Pokušao sam da ubijedim Lahma da promijeni odluku. No, on mi je rekao da želi davati 100 posto od sebe, a ne 90. Moramo prihvatiti njegovu odluku i to da će biti potpuno profesionalan do kraja sezone. Veoma je teško pronaći defanzivca kao što je Lahm, ali to je problem za narednu sezonu“, rekao je Ancelotti za njemačke medije.

Bayern je već uspio da osigura ostanak dvojice iskusnih krilnih igrača Arjena Robbena i Francka Riberyja i naredne sezone. Sporno je još hoće li se Xabi Alonso odlučiti na kraj karijere ili će produžiti ugovor na još godinu dana.

“Situacija sa Alonsom je još uvijek nejasna. To će se znati u narednim mjesecima. Nadam se da će ostati s nama“, kazao je Ancelotti i šali dodao da se nada da će i sljedeće sezone igrati sa 11 igrača.

Bayern poslije 19 odigranih kola u Bundesligi drži vrh tabele sa 46 bodova, četiri više od prvog pratioca Leipziga. U Kupu Njemačke “bavarski div“ se plasirao u četvrtfinale, a u Ligi šampiona ga čekaju dueli osmine finala protiv Arsenala.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.