11.2.2017. 16:00
0
Fudbaleri Željezničara remizirali sa Astanom
FOTO: Armin Herić, FK Željezničar
Fudbaleri sarajevskog Željezničara, koji privode kraju pripreme u turskoj Antaliji, odigrali su danas prijateljsku utakmicu sa kazahstanskom Astanom. Susret je završen bez pobjednika rezultatom 1:1.


U odličnoj i potpuno otvorenoj utakmici sa dosta šansi na obje strane “plavi“ su prvi stigli do vodstva. Lijepu akciju Zajka Zebe i Jovana Blagojevića, nakon kornera, u 30. minuti u pogodak je udarcem glavom pretvorio Matteo Boccaccini.  

Kazahstanski tim do izjednačenja je stigao u uvodnim minutama drugog poluvremena. Poslije ubačaja iz kornera najbolje se u petercu snašao Roman Murtazayev i u 48. minuti postavio konačan rezultat.

Željezničar je utakmicu počeo u sastavu: Kjosevski, S. Stevanović, Bogičević, Boccaccini, Stojanović, Marković, Blagojević, M. Stevanović, Zeba, Zakarić, Lendrić. U nastavku trener Slavko Petrović dao je šansu: Musi, Radinoviću, Osmankoviću, Bekriću, Fejziću, Nikoliću i Žeriću.

Prethodno sarajevski “plavi“ odigrali su dvije kontrolne utakmice i to protiv ruskih prvoligaša Krylya Sovetov iz Samare i Amkara iz Perma, a oba ogleda su završena bez golova.

Željezničar je ogledom sa Astanom završio treću fazu priprema u Antaliji, a povratak u Sarajevo planiran je za sutra. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.