11.2.2017. 18:45
0
Adis Hadžić novi predsjednik Skuštine FK Željezničar
Na Skupštini Fudbalskog kluba Željezničar, održanoj danas u sarajevskom hotelu Bristol, za novog predsjednika Skupštine kluba izabran je dugogodišnji sportski novinar Adis Hadžić, koji je na toj dužnosti naslijedio Ermina Peštu.


Na Skuštini su usvojeni izvještaji Upravnog i Nadzornog odbora, te obavljeno imenovanje novih članova uprave. 

Član UO i predsjednik kluba Vedran Vukotić tokom svog izlaganja predstavio je sve urađeno u proteklom periodu na finansijskom i infrastrukturalnom planu. 

U Izvještaju je naglasio, da je Klub prošle godine poslovao s 320.000 KM u plusu, da su prihodi od sponzora uvećani 40 posto, da su prihodi od članarina ostali na istom nivou, te da je ovo bila rekordna godina kada je u pitanju prodaja godišnjih karata. 

U planu za ovu godinu, pored sportskih uspjeha koji su prioritet, naglašeno je da se nastavi s ulaganjem u infrastrukturu i nastavi rast prihoda u dijelu sponzorstava i ulaznica.


Predsjednik Nadzornog odbora FK Željezničar Senad Misimović u svom izvještaju istakao je da klub mora ojačati administraciju i rad te uvesti određene izmjene u radu s omladinskim kategorijama.


- Sportski segment ima strateško vodstvo i mi hoćemo sve od sportskog segmenta. Što se tiče omladinskog pogona, to je sada fokus kluba i zahtjeva temeljite izmjene u narednom periodu. Cilj omladinske škole je imati 640 polaznika na principu selekcija, a ne samo članarina. Želimo da 100 djece polaznika naše škole bude oslobođeno plačanja članarine, a mi ćemo od njih stvarati igrače. Naša omladinska škola mora hitno pronaći sredstva za povećanje prihoda trenera omladinskih selekcija i zbog toga su nužni projekti - kazao je Misimović. 

On je naglasio da će istočna tribina će biti završena u roku, te da da će biti osbosobljena za utamice Lige 6 za prvaka BiH.   


Prihvaćene su ostavke Kasima Imširovića i Mustafe Durakovića, a za novi članove UO-a izabrani su Dalibor Parač i Adis Oprašić.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.