14.2.2017. 9:53
0
Guardiola: Prednost Chelseaja je prevelika
Manchester City je sinoćnjom pobjedom kod Bournemoutha rezultatom 2:0 preuzeo drugu poziciju na tabeli i prišao lideru Chelseaju na osam bodova zaostatka. No, iako je do kraja Premier lige ostalo još 13 kola Josep Pep Guardiola naglašava da je prednost “plavaca“ prevelika, javlja Anadolu Agency (AA).

Naglasio je da ne očekuje da će tim Antonija Contea okliznuti na svom putu ka titulu šampiona.

“Razlika je tako velika i ne očekujem od njih da će gubiti utakmice, a svakako je teško pobijediti sve utakmice do kraja. Dakle, prednost Chelseaja je prevelika. U nedjelju nisu pobijedili, ali su igrali solidno, teško im je stvarati šanse“, kaže Guardiola i nastavlja:

“Važno je da budemo fokusirani. Posljednjih mjesec i po smo razgovarali o tome da budemo fokusirani samo na naše utakmice i da poboljšavamo našu igru. Moj osjećaj je da je u posljednjim utakmicama naš učinak mnogo, mnogo bolji. Jedino zbog čeka žalim u utakmici sa Bournemouthom su propuštene šanse, jer je jako važno da postižemo golove. Međutim, generalno gledano jako sam sretan zbog onoga što smo prikazali.“

Manchester Cityt nakon 25 odigranih kola zauzima drugu poziciju sa 52 boda, osam manje od lidera Chelseaja. Prate ga Tottenham i Arsenal sa po 50, Liverpool sa 49 i Manchester United sa 48 bodova. 

(Anadolu Agency) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.