14.2.2017. 22:52
0
Aubameyang tragičar: Benfica kaznila sve promašaje Borussije
U prvom susretu osmine finala Benfica je kao domaćin savladala Borussiju Dortmund sa 1:0.


U prvom poluvremenu Borussija je preko Aubameyanga u 10. minuti i Dembele u 23. imala priliku da postigne pogodak, no golman domaćina je bio siguran.

Aubameyang nije uspio iskoristiti priliku ni u 38. minuti, pa su domaćini uspjeli sačuvati mrežu do kraja prvog poluvremena.

Odmah tri minute nakon nastavka meča, Mitroglou je dao gol na asistenciju Luisaoa, a gosti su u 58. imali priliku da postignu izjednačujući pogodak, no Ederson je Aubameyangu odbranio penal. 

Do kraja utakmice, Dortmund je imao nekoliko prilika da izjednači, no ostalo je 1:0, a apsolutni tragičar ove utakmice je Aubameyang.

Benfica je ovom pobjedom ostvarila značajan korak ka četvrtfinalu Lige prvaka, ali zasigurno u idućem susretu neće imati lagan zadatak, pred brojnim navijačima Borussije Dortmund.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.