18.2.2017. 9:31
0
Guardiola: Nikada se neću vratiti u Barcelonu
Josep Pep Guardiola izjavio je da britanske medije da se nikada neće vratiti u Barcelonu da bude trener. Povod za ovu temu bio je ogroman pritisak pod kojim se nalazi Luis Enrique, aktuelni trener “Barce“

Naime, nakon poraza od Paris Saint-Germaina rezultatom 0:4 u prvoj utakmici osmine finala u Parizu, Enrique se našao na udaru katalonske javnosti. Naravno, odmah su se pojavile i medijske špekulacije kako postoji mogućnost da, ukoliko dođe do smjene Enrique, Guardiola ponovo sjedne na klupu Barcelone, kluba s kojim je osvojio čak 14 trofeja i u kojem je počeo i igračku i trenersku karijeru.

“Nikada se neću vratiti u Barcelonu da budem trener tamo. Moj period tamo je završio“, kratko i jasno je poručio Guardiola, a zatim se okrenuo FA kupu, takmičenju u kojem City danas čeka utakmica osmine finala sa Huddersfield Townom:

“U Španiji igramo dvije utakmice u Kupu kralja. Preferiram takav sistem takmičenja. Možda bi zbog prevelikog broja utakmica, dobri bili produžeci i penali. Ali, u redu, nisam ovdje da odlučujem o pravilima po kojima će se igrati, tu sam da igram u takmičenju o kojem su odluku donijeli rukovodeći ljudi.“

Utakmica Huddesrfield Town – Manchester City igraće se danas na stadionu John Smith sa početkom u 16 sati. 


(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.