18.2.2017. 15:43
0
Roberto Baggio proslavio 50. rođendan pomažući žrtvama zemljotresa u Amatriceu
Roberto Baggio, jedan od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena odlučio je 50. rođendan proslaviti pomažući žrtvama zemljotresa u Amatriceu.

Umjesto odlaska na prijem uz šampanjac ili na provod sa poznatim ljudima popularni “Božanski konjski repić“ izabrao je da provede dan u Amatriceu, koji je praktično zbrisan sa lica zemlje nakon zemljotresa 24. augusta prošle godine.

“Ovo je vrlo emotivan trenutak za mene da budem ovdje. Od kuće ne možete reći šta se ovdje zaista desilo. Htio sam da dođem na lice mjesto sa svojom porodicom kako bi mogli shvatiti kroz šta sve su prošli ovi ljudi i kroz šta i dalje prolaze“, kazao je Baggio za italijanske medije.

Baggio je zajedno sa gradonačelnikom Amatricea posjetio lokalni radio, zatim ručao u šatoru sa volonterima i ljudima koji su u zemljotresu ostali bez krova nad glavom. U popodnevnim satima se igrao sa djecom, a za večeras planira otići u obližnju Norciju, koja je također pogođena zemljotresom, gdje će izrezati svoju rođendansku tortu.

Baggio je profesionalni fudbal igrao od 1982. do 2004. godine, nastupajući za Vicenzu, Fiorentinu, Juventus, Milan, Bolognu, Inter i Bresciju. Sa 318 golova četvrti je najbolji italijanski strijelac svih vremena u takmičarskih utakmicama. U dresu reprezentacije Italije odigrao je 56 utakmica i postigao 27 golova. 


(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.