21.2.2017. 10:31
1
Enrique: Ne znam je li Messi slavio, a pristup igrača u Parizu bio je najbolji zadnjih godina
Barcelona se skoro obrukala, i doživjela strahovit udarac šampionskim ambicijama, ali je Messijevim golom iz jedanaesterca u 90. minuti uspjela pobijediti Leganes kod kuće s 2:1.

Messi je zabio u četvrtoj minuti, Lopez je izjednačio u 71., a u 90. je Neymar iznudio kazneni udarac.
Jedna od tema nakon susreta bila je da Leo Messi nije slavio pobjednički gol.

“Nisam vidio je li slavio gol. I nisam osoba koju treba to pitati", rekao je Luis Enrique, prenosi Goal.

I premda čak i brojke pokazuju da je Leganes, inače 17. momčad La Lige, bio posve ravnopravan na Nou Campu (udarci 13:11 za Barcu, u okvir 6:6), trener tvrdi:

"U usporedbi s porazom od PSG-a, bili smo bolji u svemu. Puno bolji. Očito ne igramo i ne stvaramo šanse više tako tečno, ali bili smo bolji nego u Parizu... iako to neki ne vide."

"Po trudu, momčadskom duhu, pretrčanim metrima... pristup je u Parizu bio besprijekoran. Nisam vidio bolji prijašnjih sezona!"

"Očito nam ne ide i trudimo se promijeniti to."

Andres Iniesta ušao je u zadnjih deset minuta i tvrdi da je momčad uz Enriquea:

"Nismo izgubili vjeru u sebe niti u trenera. Prebrodit ćemo i ovo, vratiti pobjednički mentalitet koji smo izgubili., piše Goal.

"Ništa nije izgubljeno. Znali smo da će nakon Lige prvaka biti teška utakmica."

(Amila Alijagić)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.