27.2.2017. 16:44
2
Cristiano Ronaldo najbolji izvođač jedanaesteraca svih vremena u Primera ligi
Cristiano Ronaldo u sinoćnjem trijumfu Real Madrida na gostovanju kod Villareala, rezultatom 3:2, postavio je još jedan rekord u španskom šampionatu.

U 57. minutu meča golom iz jedanaesterca Ronaldo je postao najefikasniji izvođač penala u historiji Primera lige sa 57 pogodaka, javlja Anadolu Agency (AA).

Do jučer Portugalac je bio na vrhu liste strijelaca sa Meksikanac Hugom Sanchezom, u Španiji nekadašnjim napadačem Reala i Atletico Madrida, te Rayo Vallecana.

Treći najbolji izvođač penala svih vremena u Primeri je Ronald Koeman, bivši igrač Barcelona sa 46 golova.

Četvrto mjesto dijele Lionel Messi (Barcelona) i Luboslav Penev, nekada fudbaler Valencije, Atletico Madrida i Celte, koji su po 43 puta tresli mreže sa ”bijele tačke”. 

(Anadodul Agency/Alen Avdić) 

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.