27.2.2017. 22:24
0
Predsjednik Palerma podnio ostavku nakon što je u 15 sezona otpustio 36 trenera
Predsjednik italijanskog fudbalskog kluba Palerma Maurizio Zamparini povukao se sa funkcije na kojoj je slovio za “nezasitog“ poslodavca za trenere, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava Palerma saopćila je kako je Zamparini podnio ostavku, a kako će ime njegovog nasljednika biti poznato u naredne dvije sedmice.

Novi predsjednik Palerma će najvjerovatnije biti čelnik neke firme iz privrednog lanca čiji je vlasnik Zamparini, a zadatak novog predsjednika će biti izgradnja stadiona.

Karizmatični 75-godišnji italijanski biznismen Zamparini je 2002. godine postao vlasnik i predsjednik fudbalskog kluba Palerna, a u svijetu fudbala je poznat po čestim smjenama šefova struke na klupi te ekipe.

List “La Gazzetta dello Sport“ navodi kako je Zamparini u proteklih 15 godina 36 puta mijenjao šefove struke i radio sa ukupno 28 različitih stručnjaka. Samo su Francesco Guidolin 2004. i Giuseppe Iachini 2014. godine izdržali cijelu sezonu na klupi Palerma, a sve preostale sezone je Zamparini često mijenjao kormilara sa klupe.

Samo prošle sezone je Palermo sa klupe vodilo devet različitih stručnjaka, što je rekord u italijanskom fudbalu.

U ovu sezonu je Palermo ušao sa trenerom Davidom Ballardijem koji se zadržao svega tri utakmice na klupi, a zamijenio ga je Roberto de Zerbi. No i njega je Zamparini “trpio“ svega osam utakmica i zamijenio Eugenom Corinijem.

Ni Corini nije izdržao dugo i zamijenio ga je Diego Lopez. Ni njegovim radom Zamparini nije oduševljen, ali je umjesto otkaza, odlučio da se sam povuče sa predsjedničke funkcije.

(Anadolu Agency / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.