2.3.2017. 13:50
0
UEFA kaznila zagrebački Dinamo zbog nereda u Torinu
Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila je zagrebački Dinam s 40 000 eura zbog nereda Dinamovih navijača uoči utakmice 6. kola Lige prvaka u Torinu protiv Juventusa.


U Uefinom obrazloženju navodi se kako je skupina Dinamovih navijača stigla bez ulaznica za utakmicu jer nisu prošli standardiziranu proceduru kluba za izdavanje važećih ulaznica.

Zatim su pokušali kod gostujućeg sektora na silu ući na stadion, nakon čega je izbio sukob s redarskom službom i policijom.

Mjerodavne službe morale su za vrijeme nasilnog pokušaja ulaska na stadion spomenute skupine upotrijebiti vodeni top.

Spomenuta je skupina navijača napala i navijače Dinama koji su imali ulaznice za utakmicu, a također su zapalili i tri baklje na koje je talijanska policija ponovno reagirala vodenim topom.

Nakon izrečene kazne reagirao je i zagrebački klub koji je izrazio razočaranje ponašanjem dijela navijača i Uefinom odlukom.

"Još jednom iskazujemo veliko razočaranje tim događajima i ovakvim ishodom te ovim putem modri klub naglašava želju da takve kazne i apsolutno nesportska ponašanja, kao i masovna upotreba pirotehnike te vraćanje dresova igračima svog kluba nakon utakmice, postanu prošlost za navijače Dinama i da u prvom planu bude podrška momčadi u obrani naslova prvaka Hrvatske i lovu na još jednu dvostruku krunu", objavio je Dinamo na svojim službenim internetskim stranicama.

(FENA/Amila Alijagić)

DinamoUEFA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.