4.3.2017. 10:00
0
Leverkusen je ekipa koja prima najviše golova iz kornera, ali su najviše puta pobijedili Borussiju u gostima
Jedan od derbija 23. kola njemačke Bundeslige danas će na Signal Iduna Parku odigrati Borussia Dortmund i Bayer iz Leverkusena.

Piše: Haris Ahbabović

Dortmund se bori za Ligu prvaka, pošto je Bayern Munchen daleko kada je u pitanju borba za titulu. Leverkusen i dalje ima kakve - takve šanse da izbori Evropu naredne sezone.

Zanimljivosti pred današnji okršaj:


- Ovo će biti 76. okršaj Dortmunda i Leverkusena u Bundesligi. Obje ekipe imaju po 27 pobjeda.

- Dortmund je neporažen u posljednjih 31 utakmicu na domaćem terenu u Bundesligi.

- Bayer je ekipa koja je do sada, od svih klubova u Bundesligi, primila najviše golova iz kornera.

- Leverkusen je u posljednjih 10 godina čak pet puta slavio u gostima protiv Borussije, više od bilo kojeg tima u Bundesligi.

- U posljednje dvije utakmice Dortmund je postigao šest golova, a nije primio nijedan. Ujedno su ostvarili dvije uzastopne pobjede.

- Ukoliko pobijete Leverkusen, to će biti prvi niz od novembra prošle godine kada je Borussia napravila tri uzastopne pobjede.

Derbi između Dortmunda i Leverkusena je na rasporedu danas od 15:30 sati.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.