13.3.2017. 21:05
0
Zagrebački Dinamo prošlu godinu završio sa skoro 14 miliona eura dobiti
Na redovnoj skupštini hrvatskog nogometnog prvaka Dinama, održanoj u ponedjeljak, objavljeno je kako je 2016. godina bila financijski najuspješnija u klupskoj povijesti, a klub je godinu završio s dobiti od 13.7 milijuna eura.

U prošloj je godini ukupno imao 66 milijuna eura prihoda, što je povećanje od 99.1 posto u odnosu na 2015.. godinu. Najviše prihoda, 90 posto, ostvaren je od prodaje igrača i prihod od UEFA-e, prenose hrvatski mediji.

 S druge strane, rashodi su oko 52 milijuna eura, od čega većinu iznose rashodi za plaće igrača i trenera.

 "2016. godina je apsolutno najuspješnija godina, financijski i sportski, godina na koju svi iz obitelji Dinama mogu biti ponosni. Sve su naše selekcije na nacionalnoj razini osvojile prvenstvo Hrvatske, a tri selekcije od četiri osvojile su i Kup. Imali smo Ligu prvaka na Maksimiru, kao i Ligu prvaka mladih. Vjerujem da će 2017. biti na tragu te prošle godine", rekao je glavni direktor kluba Tomislav Svetina.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.