15.3.2017. 16:52
1
Željo preko Radnika do polufinala Kupa BiH: Nikolić i Bekrić vratili samopouzdanje Plavima
Nakon prve utakmice protiv Radnika u Bijeljini, koja je završila 2:2, Želji je danas odgovarao i rezultat od 0:0, ili 1:1, no Plavi su željeli i morali postići barem jedan pogodak pred svojim navijačima, kako ne bi dozvolili sebi bilo kakva iznenađenja.

Prvu dobru šansu na utakmici imao je Zeba u 12 minuti, no loptu je opucao preko gola, da bi i u 26. minuti pucao pored gola gostujuće ekipe. Do kraja prvog poluvremena, Željo je imao još nekoliko prilika preko Zebe, Stevanovića, Stanića i Bogičevića, no na pauzu se otišlo sa rezultatom od 0:0.

Nastavak utakmice je bio dosta zanimljiviji, jer je i ekipa Radnika imala nekoliko dobrih prilika, pa čak u nekim trenucima i preuzela inicijativu u igri. No, tada je došao gol za ekipu sa Grbavice. Stanić je odličnim centaršutom pronašao Blagojevića, koji je loptu poslao u peterac, a Stevo Nikolić je glavom poslao u mrežu. 

U posljednjim minutama utakmice, Bekrić koji je zamijenio Zebu, postigao je pogodak za 2:0 i riješio sve dileme oko prolaska Željezničara u polufinale Kupa BiH.

(Amila Alijagić)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.