19.3.2017. 8:53
1
Juventusu ponovo prijete sankcije: Nikada se nismo susreli sa mafijom
Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza prozvala je predsjednika Juventusa Andreu Agnellija i još neke dužnosnike Stare dame zbog nepravilnosti u prodaji ulaznica i saradnje s ultrasima koji su sarađivali s mafijom. No, čelni ljuti aktuelnih prvaka to odlučno demantuju.

"Zajedno s Francescom Calvom, koji je u to vrijeme bio naš direktor, Alessandrom D'Angelom (direktorom sigurnosti) i Stefanom Merullom (menadžerom za ulaznice) sam prozvan, piše Avaz. 
Ovaj klub, kao ni ja, nema razloga da nekome laže i zato sam ovdje pred vama", započeo je Agnelli pa nastavio:

"Nas se optužuju za saradnju s organiziranim kriminalom. Pod udarom smo više od deset godina, od Calciopoli skandala 2006. godine. Oduzeta nam je titula, izbačeni smo iz lige i proglašeni krivi zbog utjecaja na suce. Ja ću braniti svoje saradnike i ime ovog kluba, prenosi Goal.

Agnelli je dodao kako se nikada nije sreo sa mafijaškim šefovima, te da će braniti Juve, piše Avaz. 

"Naš jedini zločin je što radimo za klub čiji je ime na svačijim usnama. Nikad se nisam susreo s mafijaškim šefovima. Imao sam razgovore s ultrasima različitih grupa, što je normalno za predsjednika nogometnog kluba. Neki od ultrasa nisu sveci? Da, slažem se, ali oni nemaju nikakve zabrane za utakmicu. Zato sam ovdje da vam kažem istinu."

(Alen Avdić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.