20.3.2017. 14:04
0
Baždarević: Kada Spahić bude u formi dobit će poziv
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se danas u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici, gdje će se pripremati za susret kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, koje se održava u Rusiji 2018., protiv Gibraltara i prijateljsku utakmicu s Albanijom.
Na okupljanju što zbog nepozivanja što zbog suspenzija neće biti nekoliko starosjedioca među kojima su Edin Džeko, Emir Spahić, Senad Lulić i Haris Medunjanin, dok su novajlije u našem nacionalno timu Amer Gojak, Kenan Kodro, Dario Đumić i Daniel Pavlović.

Selektor Mehmed Baždarević istakao je da ima dovoljno vermena da provjeri formu u ova 3-4 treninga i uradi ono sto je u planu.

- Neki igrači su stigli, ostali dolaze i povreda nema. Svi će reći da nas čeka lagana utakmica, ali za svaku se moramo što ozbiljnije spremiti jer su nam 3 boda neophodna. Protivnika respektujemo i učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu koju svi želimo. Na spisku ima dosta novih imena, važno da ih dočekamo na pravi način. Vidjet ćemo da li će odmah igrati, još je rano govoriti ko će igrati – kaže Baždarević.

Dotakao se selektor i činjenice da na spisku nema Emira Spahića te je poručio:

- Kada bude igrao i u boljoj formi zvat ćemo ga – dodao je Baždarević.

Kenan Pirić i Dario Dumić istakli su da je velika čast igrati u reprezentaciji, te da će vrijedno radoto ne bi li dobili povjereje Baždarevića da i zaigraju.

Za ovo okupljanje Baždarević je pozvao 24 fudbalera:

Golmani – Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić;

Oodbrana – Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Dario Đumić, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović;

Vezni red – Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Miličević, Rade Krunić;

Napad – Riad Bajić, Vedad Ibišević, Armin Hodžić, Kenan Kodro i Milan Đurić.

(NAP/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.