28.3.2017. 18:50
0
BiH na poluvremenu protiv Albanije vodi sa 2:0
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vodi protiv Albanije s 2:0 nakon prvih 45 minuta prijateljske utakmice u Elbasanu.
Edin Džeko je u 7. minuti iz penala doveo BiH u vodstvo, a to mu je 50. gol u dresu reprezentacije.

Džeko je minutu ranije imao priliku da zatrese mrežu, ali je njegov udarac sa desetak metara na gol-liniji zaustavio jedan albanski reprezentativac.

Nakon primljenog gola Albanci su preuzeli inicijativu i svim snagama krenuli po izjednačenje, ali je odbrana bh. tima dobro obavila posao.

U finišu poluvremena BiH je došla do drugog gola. Strijelac je bio Senad Lulić, nakon asistencije Kenana Kodre, koji večeras debitira u dresu bh. reprezentacije.

BiH nastupa u sastavu: Begović, Vranješ (od 40. Stevanović), Đumić, Šunjić, Zukanović, Jajalo, Krunić, Prcić, Lulić, Džeko i Kodro.

Ovo je inače peti meč između BiH i Albanije, a obje selekcije imaju po jednu pobjedu uz dva remija.

(Fena/Alen Avdić) 
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.