29.3.2017. 8:31
0
Argentina porazom od Bolivije dokazala da ne može bez Messija: S Leom imaju 83% uspješnosti, bez njega 29%
Argentina je opet sebi zakomplicirala situaciju u kvalifikacijama za SP, na dan kad je doznala odluku da je Leo Messi suspendovan na četiri utakmice, izgubila je u Boliviji s 2:0.

Za pretposljednju ekipu južnoameričkih kvalifikacija, koju Argentina nije u gostima svladala već 12 godina, Arce je zabio u 31. minuti, a Moreno u 52.

Bez Higuaina, Icardija koji nije ni dobio poziv, Biglije, Otamendija, Mascherana, te s Aguerom (ušao u 56. minuti), Dybalom, Lavezzijem... na klupi, Argentinci su upisali neugodan poraz. I još su ostali bez Funesa Morija, koji se ozlijedio u 36. minuti.

Ma zapravo je gotovo nevjerojatno koliko je Argentina ovisna o Messiju! Pogledajte ove brojke:

Gauči su u ovim kvalifikacijama osvojili 22 boda. Od toga 15 u šest utakmica u kojima je igrao Messi (83 posto uspješnosti), a u osam utakmica koje je Leo morao propustiti - samo sedam bodova (29,17 posto uspješnosti), prenosi Goal.

A propustit će još tri...

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.