29.3.2017. 9:50
0
Pique: Priča se o sudijama u našoj historijskoj pobjedi, a kad je Real osvojio Ligu prvaka iz ofsajda?!
Španjolska je u Parizu pobijedila Francusku s 2:0, a dok su izbornici hvalili video tehnologiju, Gerard Pique opet je izazvao kontroverze izjavama.


Sve je počelo pitanjem bi li Pique radio u Realu.

"Ne jer ne poštujem vrijednsti tog kluba. Nemam problem s Realovim igračima, ali ne sviđa mi se kad vidim kako Real odgovara ljudima koji vuku konce u državi."

Pa je povukao paralelu:

"Zanimljivo, osoba koja odlučuje o Messiju i Neymaru bliska je Florentinu (Realov predsjednik Perez). Pogledajte samo kako se tretira Neymara, a kako Cristiana. Mnoge igrače Reala smatram prijateljima, ali Real kao klub. Šta reći''

Odnosilo se to na Messijevu suspenziju od četiri utakmice, te još više na porezne optužbe protiv Neymara, dok je Ronaldov PR prošle godine objavio Cristianova primanja kako bi utišao priče oko poreznih petljanja Portugalca.

"Sudije? A kad su to sudije bili naklonjeni Barci? U Ligi prvaka? Aha, ja sam mislio da me pitate o španjolskom prvenstvu. U ligi je prošlo dosta vremena od neke odluke u našu korist."

"A u Ligi prvaka?! Pa razgovaramo o historijskoj pobjedi 6:1, a vi se fokusirate na sudije!? A kad je Real osvojio Ligu prvaka golom iz Ramosova ofsajda, nikome ništa!?"

Našalio se nakon pitanja o video tehnologiji (VAR):

"Uvest će je ako će biti u bijelom. Bilo bi sjajno uvesti VAR u LaLigu, mi to već neko vrijeme tražimo."

I kako to obično biva, nije se dugo trebalo čekati na odgovor Sergija Ramosa:

"Piqué? To što on govori neće promijeniti Real Madrid. To nam neće uzeti sve te godine i titule, to nije važno. To je dio Piquéove osobnosti. Nećemo ga mijenjati sad kad mu je 30 godina. Moramo uživati u njemu kao nogometašu jer je odličan. I da češće nosi bijeli dres, dobro mu paše!"

Španjolska je u Parizu igrala u bijelim dresovima.
"Moj je gol u finalu Lige prvaka bio iz ofsajda? Ako ćemo početi govoriti o svemu... šta je s Iniestom... ma nije na njima da pričaju. I ne ove godine."

"Neće se niko u Realu uzrujati zbog Piquéovih izjava. Smetalo bi nas da je to Iniesta, koji nikad ne govori. Ali ovo je samo još jednom Piqué", rekao je Ramos, piše Goal.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.