29.3.2017. 13:02
0
Otišli mu križni ligamenti: Pjaca najmanje šest mjeseci van terena
Marko Pjaca izgubljen je za Hrvatsku i Juventus šest do osam mjeseci! Reprezentacija se vratila iz Tallinna iza ponoći, a Pjaca je odmah ujutro otišao na pregled magnetnom rezonancom. Rezultati su potvrdili najcrnje sumnje.

Otišli su prendji križni ligametni i Pjaca će, umjesto na travnjaku, pola godine i više provesti na terapijama i rehabilitacijama. Tako je Pjaca ispao najveća žrtva Šukerovog odabira protivnika na utakmici protiv nogometnih liliputanaca na livadi u Tallinnu. Čak je i Čačić rekao da na takvom terenu Vatreni nisu smjeli igrati.

- Pjaca je plakao od bolova, nismo smjeli ni igrati na takvom terenu. Pa to je bio pijesak - rekao je izbornik Ante Čačić za HRT nakon debakla protiv Estonije, prenose 24sata.hr.

Treća ozljeda u posljednjoj godini

U martu lani Pjaci je pukla ključna kost, no uspio se oporaviti za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Pehovi su se nastavili i u Juventusu gdje je zbog infrakcije fibule morao pauzirati tri mjeseca. Taman se oporavio i počeo vraćati u momčad...

'Hrvatska mu je opet bila fatalna', piše talijanska Gazzetta dello Sport, koja je posvetila velik prostor mladom igraču Juventusa. 

'Pjaca nokautiran, Juventus uzrujan', piše u tekstu Tuttosporta, koji prenosi i poruke Juventusovih navijača koji su zabrinuti za Pjacino stanje.

- I sve ovo zbog prijateljske! - napisao je jedan navijač.

Fifa će plaćati Pjacu u Juventusu

Fifin program zaštite igrača utemeljen je 2012., a nastao je nakon sve većeg pritiska klubova u koje su se igrači s reprezentativnih akcija vraćali ozlijeđeni.

Juventus će tako od Fife svaki mjesec dobivati odštetu u visini Pjacine plaće sve dok se mladi Hrvat ne oporavi od ozljede.

Maksimalan iznos koji klub može potraživati od Fife je 143.000 eura sedmično, pišu 24sata.hr.

Nedavno se na utakmici Irske i Walesa teško ozlijedio irski kapetan Seamus Coleman. Neil Taylor krvničkim mu je startom slomio nogu, a Everton će od Fife dobivati naknadu iz 'programa zaštite' dok se Coleman ne oporavi.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.