31.3.2017. 13:14
0
Blaž Slišković: Kroz razgovor s igračima ovih dana vidio sam da je tu bilo mrzovolje i nezadovoljstva
Kriza Zrinjskog definitivno je u glavama igrača, ocijenio novi trener "Plemića" Blaž Slišković na konferenciji za novinare uoči početka Lige za prvaka.

- Nisam bio potpuno upoznat sa situacijom u klubu, ali kroz razgovor s igračima ovih dana vidio sam da je tu bilo mrzovolje i nezadovoljstva. Na ovih nekoliko treninga, čini mi se, da to pomalo iščezava, da se vratio osmjeh na lice igrača i postoji kod svakog pojedinačno želja da što prije izađu iz ove krize, a to se može samo kroz naporan rad - kazao je Slišković, koji je imenovan novim trenerom Zrinjskog, nakon što je Ivica Barbarić prije dva tjedna podnio ostavku.

Dodao je kako u Zrinjskom igraju nogometaši koji su prošle godine, osvajanjem naslova prvaka, pokazali da su najbolji u državi te da oni sigurno u međuvremenu nisu zaboravili igrati nogomet.

- Iz nekog razloga, nezadovoljstvo i pad motiva kod nekoliko igrača proširilo se na cijelu momčad, a moj je zadatak da ih vratim na kolosijek, tamo gdje su bili prije 4-5 mjeseci - istaknuo je mostarski strateg.

Da je na dobrom putu, smatra Slišković, pokazala je i prijateljska utakmica s Olimpikom koju su "Plemići" riješili u svoju korist rezultatom 4:1.

- Možda Olimpik u ovom trenutku nije najjači protivnik, ali nikom nije lako zabiti četiri gola i sigurno će nam to podići samopouzdanje - kazao je Slišković.

Zrinjski u prvom kolu Lige za prvaka pod Bijelim brijegom ugošćuje Krupu, a trener mostarskog premijerligaša poručio je kako samo pobjeda dolazi u obzir.

- Svaka nam je utakmica bitna, ali ova prva nas može usmjeriti u željenom smjeru. Želim, prije svega, da odigramo kvalitetno, da priredimo nekoliko dobrih i lijepih prilika za gol, i ako to uradimo, vratit će se i realizacija. Nisam trener koji previše kalkulira i mislim da kada Zrinjski igra u Mostaru protivnik treba svoju igru prilagoditi nama, a ne mi njemu - ustvrdio je.

Kada je u pitanju sastav za sutrašnju utakmicu, Slišković je kazao kako još nije odlučio tko će zaigrati u prvoj postavi.

- Ja nisam taj koji određuje sastav, nego svaki igrač pojedinačno. Ja ću samo napisati imena igrača, a o njima samima, odnosno o njihovom angažmanu na treninzima, ovisi kako će taj sastav izgledati. U ovom trenutku, za sutrašnju utakmicu, možda znam imena 7-8 igrača koji će startati, a tko će se tu još biti, vidjet ćemo - kazao je.

Komentirajući situaciju na ljestvici, na kojoj Zrinjski ima bod više od drugog Željezničara i dva boda više od trećeg Sarajeva, Slišković je kazao kako će netko od te trojke ponijeti naslov prvaka BiH, ali će odluka o tome tko će to biti pasti u Bijeljini, Krupi i Tuzli.

- Ne mislim da će prvaka odlučiti međusobne utakmice te trojke, nego tko će bolje rezultate ostvariti u Bijeljini, Krupi i Tuzli. Tko te prepreke uspješno svlada, taj će biti prvak - kazao je Slišković, istaknuvši kako bi njemu osobno jako značilo da sa Zrinjskim osvoji naslov prvaka.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.