31.3.2017. 22:19
0
Hoffenheim savladao Herthu u Berlinu
Hertha je povela u 32. minuti pogotkom Pekarika. Salomon Kalou je poslao loptu koju je Esswein promašio, a ona je stigla do slovenskog reprezentativca na desnom kraju šesnesterca. Bio mu je to prvi bundesligaški gol u 151. utakmici.

Hoffenheim je stigao do izjednačenja sedam minuta kasnije nakon igranja rukom igrača Herthe. Andrej Kramarić je s bijele tačke bio precizan. 

Do kraja prvoga dijela je Vedad Ibišević zaradio žuti karton zbog prigovora sucu pa će propustiti sljedeću Herthinu utakmicu. Bh. napadač je napravio novi prekršaj u sudiskoj nadoknadi, bio je jako blizu drugom kartonu i isključenju.

 U nastavku utakmice je Hoffenheim potpuno preokrenuo. Süle je u 76. minuti zabio za 2:1, a konačnih 3:1 je postavio Andrej Kramarić svojim drugim pogotkom na utakmici. Hrvatskom igraču je to bio 13. ovosezonski pogodak.








 






(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.