4.4.2017. 16:02
0
Higuain: Liga prvaka san, zbog toga sam Juventusu
Napadač nogometnog kluba Juventus Gonzalo Higuain izjavio je da je trofej Lige prvka san tog tima, istakavši da torinezi neće zanemariti Scudetto i Kup Italije.

'Bianconeri' su doveli argentinskog napadača iz ljutog rivala Napolija prošle godine, plativši ga 90 miliona eura, koliko je bila njegova otkupna klauzula, a to ujedno bio najveći iznos novca kojeg je Juventus platio za nekog igrača u historiji kluba.

- Kada me je Juventus odlučio kupiti, morao sam donijeti tešku odluku. To sam objasnio nekoliko puta i zadovoljan sam. Izbor uspješnog klub, gdje ću nastaviti karijeru, bio je dio izazova, došao sam da pomognem u pobjedama - prisjetio se Higuain u intervjuu za UEFA-inu zvaničnu stranicu.

Na pitanje da li "Stara dama" može osvojiti trofej elitnog klupskog nogometnog takmičenja, popularni 'Pipita' je rekao da se nada tom trofeju.

- Zbog toga sam i došao u Juventus. Također se borimo za šesti uzastopnu titulu prvaka Italije, tu je i Kup Italije. Osvajanje šestog Scudetta uzastopno bi bio rekord. Naravno, Liga prvaka je san koji želimo pretvoriti u realnost - zaključio je napadač, prenosi Football Italia.

U četvrtfinalu Lige prvaka Juventus će igrati dvomeč s favoriziranom Barcelonom. Prva utakmica se igra u Torinu 11. aprila, dok je uzvrat sedam dana poslije.

Juventus je posljednji put trofej Lige prvaka osvojio 1996. godine.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.